Epilares cu ceară

CUM SĂ TE EPILEZI CU CEARĂ ACASĂ

Epilarea este un must al fiecăriei femei și chiar și a unora dintre bărbați. Și cum poate deveni costisitor să mergi de fiecare dată la salon, în acest articol vei afla cum să folosești un kit epilare pentru epilarea acasă. Vei afla:

 1. Ce conține un kit epilare;
 2. De unde poți achiziționa un kit epilare;
 3. Cum să realizezi epilarea acasă;
 4. Ce să NU faci atunci când te epilezi cu ceară acasă.

1. Ce conține un kit epilare

Epilarea cu ceară este cunoscută a fi o metodă prin care pielea rămâne fină și netedă pentru o perioadă lungă de timp. Procesul poate fi chiar dureros, iar dacă nu urmezi niște indicații precise te poți alege cu iritații urâte sau vânătăi. Prin urmare, ai nevoie de un kit epilare echipat corespunzător:

 • Ceară de unică folosință, care poate fi folosită în cazul în care pielea ta este sensibilă și predispusă la iritații.
 • Încălzitor ceară. Acest dispozitiv te ajută să pregătești ceara pentru epilare. Tot ce trebuie să faci este să îl pui în priză și să atașezi flaconul de ceară de unică folosință.  
 • Benzi de hârtie pentru epilat. Pentru firele încăpățânate de păr poți folosi aceste benzi de hârtie care au nevoie de o temperatură mai scăzută și nu solicită pielea care deja a fost supusă la căldură intensă. Folosește-le în momentul în care nu reușești să extragi firele mai tari de păr.
 • Pensetă. Include în poșeta ta de epilat și o pensetă, pentru a extrage firele care sunt prea scurte pentru a fi luate cu ceară.
 • Ulei după epilat, care calmează pielea și senzația neplăcută.

2. De unde poți achiziționa un astfel de kit epilare?

Kiturile de epilare le poți găsi peste tot, însă trebuie să ai grijă să fie calitative și să conțină toate elementele necesare. Îți pot recomanda alegerea pe care am făcut-o eu în ultima vreme și anume site-ul allexpress.ro, de unde mi-am achiziționat un kit complet, care conținea două rezerve de ceară, benzi de epilare și ulei. Găsești kit-urile sub diverse combinații, astfel încât să se potrivească nevoilor tale.

3. Cum să realizezi epilarea acasă

Pentru început, exfoliază pielea cu o zi înainte de epilare, după care aplică o crema hidratantă. În ziua în care vrei să te epilezi, dezinfectează zona cu spirt. Este deosebit de important acest pas, dacă vrei ca epilarea să fie realizată în cele mai bune condiții. Aplică apoi ceara caldă pe zonele în care vrei să acționezi, las-o să se răcească puțin, iar mai apoi trage puternic în direcția inversă creșterii firului de păr. Pentru a mai diminua durerea, poți folosi niște gheață pe zonele afectate.

Este indicat să acționezi întotdeauna pe suprafețe mici, iar după ce ai terminat procesul de epilare, folosește uleiul special pentru a calma pielea.

4. Ce să NU faci atunci când te epilezi cu ceară acasă

 • Nu este bine să te epilezi dacă deja ai o iritație pe piele;
 • Aplică gheața doar după ce ai acționat aspra pielii și nu înainte, deoarece se vor închide porii;
 • Nu acționa cu ceară de două ori în același loc, deoarece riști să te arzi.
 • Nu te exfolia imediat după epilare;
 • Nu te expune la soare pentru cel puțin 24 de ore.

Leave a Reply