Epilares cu ceară

EPILAREA CU CEARĂ – AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE

Folosirea unui kit epilare are atât avantaje cât și dezavantaje. Cel mai important lucru este să respecți întocmai instrucțiunile de utilizare. Oricum ar fi, epilarea cu ceară cu este prielnică pentru toată lumea. Unele femei pot face iritații urâte după folosirea kit epilare.

Avantaje

Cel mai mare avantaj al epilării cu ceară este că ceara are un efect de lungă durată. Prin urmare, poți să te epilezi chiar și o dată pe lună. Această pauză lungă îi permite pielii tale să respire, să-și revină și să se odihnească.

Totodată, părul crește fără întreruperi, fapt care face ca iritațiile să nu apară atât de des, contrar epilării cu aparatul de ras. Un alt avantaj al epilării cu ceară este faptul că ceara lasă pielea catifelată și sănătoasă. Prin intermediul epilării cu ceară, firul de păr este eliminat de la rădăcină, fapt care lasă pielea fină. Este o metodă de epilare ieftină și accesibilă, fiind disponibile varii modele de kit epilare pentru orice gust sau nevoie.

Dezavantaje

Sigur că această metodă vine cu dezavantajele ei. Cel mai mare dintre ele este durerea pe care o provoacă. Însă această metodă, în timp, te ajută să capeți rezistență la durerea provocată.

De asemenea, dacă nu folosești kit epilare corespunzător, epilarea cu ceară poate provoca foliculită (fire încarnate).  Iar dacă pielea ta este foarte sensibilă, ceara poate să provoace umflături și chiar mici vânătăi.

Este important să știi ce tip de piele ai, să o îngrijești cum trebuie (exfoliere și hidratare) iar apoi poți hotărâ dacă ți se potrivește sau nu epilarea cu ceară.


Leave a Reply